(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
DĚTSKÝ BORŠČ
Potřebné ingredience
50 g červeného nebo bílého zelí, 15 g mrkve, 2 g petržele, 5 g cibule, 80 g masa, 10 g rajčat, 100 g brambor, 300 ml vody, 15 g smetany, 1 lžička oleje
Postup přípravy
Libové maso bez šlach (králík, kuře, telecí, hovězí, vepřové) omyjeme pod tekoucí vodou, nadrobno nakrájené vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Vaříme do měkka. Během varu přidáváme zeleninu podle toho, jak dlouho se musí vařit: nejdříve nadrobno nakrájenou mrkev a petržel, potom oloupaný kousek rajčete, nekrájené brambory a nakonec nadrobno nakrájené zelí. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme ji do polévky. Polévku zjemníme smetanou, převaříme a podáváme. Starším dětem můžeme dochutit polévku citronou šťávou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé